top of page
sophie.jpg

Sophie Terluin

Ik ben Sophie Terluin (1983), afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming, getrouwd met Daan en mama van Saralou. Het creëren van een sprekend beeld en het werken met mensen; dat doe ik het liefst! 


Ik geef cursussen fotografie voor Artiance & Cool, fotografeer in opdracht en ik werk een paar dagen als docent Beeldende Vorming in het middelbaar onderwijs . Een gevarieerde week dus. Sinds 2016 ben ik betrokken bij Het Fotocafé als één van de drie 'coaches'. Ik noem het 'coach' want 'docent' is niet op zijn plaats; we doen het samen met de deelnemers. Ik vind het een leuke uitdaging om steeds weer tot iets nieuws te komen en een inspirerende avond te verzorgen. Elke groep is gezellig en enthousiast en dat maken de Fotocafé avonden en 'on tours' een feestje om te organiseren!

profielfoto Jan.jpg

Jan Meurs

Ik ben Jan Meurs (1953) Ben lang zelfstandig fotograaf geweest, maar daarnaast heb ik altijd ook cursussen en workshops fotografie gegeven. Dat is leuk, maar is ook heel inspirerend.  Mijn opleiding heb ik gevolgd bij de fotovakschool in Apeldoorn, aangevuld met na- en bijscholing. Niet alleen op het technische vlak, maar vooral ook aan de creatieve of speelse kant van fotografie en beeld. Anderen noemen dat de kunstzinnige kant...

Ik woon in Heerhugowaard met Sonja en 2 pleegkinderen van 14 en 19.

Ik ben de oorspronkelijke initiatiefnemer van Het Fotocafé. Ik kwam er namelijk achter dat mensen na de basis-, vervolg- en andere fotografiecursussen nog steeds behoefte hebben aan input, inspiratie en uitdagingen. 

 

Het mooie van fotografie is de combinatie van techniek (mijn oorspronkelijke vak) en creatief & kunstzinnig bezig zijn. Om dat uit te dragen en anderen te inspireren is zo’n leuke missie!

ton.jpg

Ton Voermans

Ik ben Ton Voermans (1952) en heb een groot deel van mijn leven in een kunstzinnige stemming doorgebracht. 

 

Na mijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie ben ik tekenlessen gaan geven aan kinderen, ben ik mij gaan ontplooien als beeldend kunstenaar en ging ik fotografie combineren met andere technieken. Tijdens de opleiding gaf ik ook fotografieles in het voortgezet onderwijs. Daarbij ontdekte ik dat lesgeven je inzichten vergroot en dus heb ik het altijd gecombineerd met mijn activiteiten als fotograaf en beeldend kunstenaar.

 

Later ben ik gestart met fotografiecursussen bij Artiance, wat heeft geleid tot een samenwerking met mijn twee collega's. Door de jaren heen is Het Fotocafé een inspirerend foto-instituut geworden door de wisselwerking tussen deelnemers en coaches; mezelf en de deelnemers verrassen met fotografische inzichten. Het Fotocafé houdt mij scherp en zorgt ervoor dat ik ingezoomd blijf op de ontwikkelingen in de fotografie en alles daaromheen.

Wie zijn de aanjagers/coaches/docenten van Het Fotocafé?

bottom of page