Links
Bekijk de foto's van bekende en minder bekende fotografen op Instagram. Bijvoorbeeld die van Magnum Photos. Of zoek op Flickr inspiratie voor straatfotografie.En ken je de site van 500px al? Bekijk hier de prachtige foto's die door de editor zijn uitgekozen. Er zijn ook deelnemers van Het Fotocafé die hun eigen websites hebben. Hieronder staan er een paar. Ze zijn zeker een bezoek waard.
Elke maand de meest recente exposities en het laatste fotonieuws ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Fotoexpositie.nl.
Stadsfabriek Alkmaar - Dé Openbare Maakplaats:
Een locatie waar cultuur, techniek, arbeid, zorg en duurzaamheid elkaar vinden.
De Stadsfabriek biedt ruimte aan makers in de vorm van verhuur van ateliers en machines.
Wil jij iets (laten) maken of sparren over een idee dat je hebt, kom langs!
Bij ons komen zorg, techniek, arbeidsparticipatie, horeca en duurzaamheid samen en versterken elkaar. Wij bieden de mogelijkheid om werkervaring op te doen via vrijwilligerswerk, dagbesteding en stages.
Photography is all about capturing the beauty of a fleeting moment. Whether it'd be wildlife or frail human existence - anything can be turned into art in a photo. From surreal ones to too-real ones, we've rounded up the best of the best in our Photography page.
Dazed Digital is een online platform dat zich richt op mode, muziek, kunst en cultuur. Het is de digitale tak van het tijdschrift Dazed, dat bekend staat om zijn innovatieve en vaak avant-garde benadering van deze onderwerpen. Dazed Digital biedt artikelen, interviews, video's en meer, waarmee het zowel opkomend als gevestigd talent in de culturele sector belicht.
Bij ons draait alles om fotografie.
Foam is een internationaal en veelzijdig fotografiemuseum, gevestigd in Amsterdam.
We verbinden verschillende visies en perspectieven die iedereen uitnodigen om te verkennen.
Huis Marseille is het eerste fotografiemuseum van Amsterdam. Sinds september 1999 biedt het museum een rijk en gevarieerd tentoonstellingsprogramma dat gemiddeld drie keer per jaar wisselt. De tentoonstellingen worden getoond in twee zeventiende-eeuwse grachtenpanden waarin vele originele details intact zijn, zoals weelderige plafondschilderingen, stuccowerk, marmer en een rode Louis XIV-stijlkamer. Het museum beschikt tevens over een bibliotheek, een gespecialiseerde fotoboekenwinkel en een grachtentuin.
Forum BEELDtaal geeft autonome- en documentaire fotografie les aan de gevorderde amateur-, semi professionele- en professionele fotograaf. Daar waar fotografen vaak vastlopen in de herhaling van wat ze doen, bieden wij een brug naar verdieping. Onze uitdaging is het om jou anders te leren kijken en te laten kennismaken met nieuwe toepassingen en verworven begrippen uit de 180 jarige geschiedenis van de beeldtaal. Bij ons gaat het niet om wat jij of ik vind, maar om feitelijke kennis. ...............
Natuurfotografie.nl is geen website.
Natuurfotografie.nl is geen bedrijf.
Nee, Natuurfotografie.nl is een passie
Onze passie
Achter de schermen werkt dagelijks een heel team mensen aan deze website. En net als jij houden wij van natuurfotografie, misschien nog wel meer dan jij. Het is juist deze passie die ons heeft gebracht waar we nu zijn.
Wij weten hoe het voelt als mensen je vreemd aankijken. Wij weten hoe het voelt om een off-day te hebben. Wij kennen de dilemma’s waar jij mee worstelt. Maar wij kennen ook de kick als alles op zijn plaats valt.
Wij weten wat jou drijft, want het drijft ons ook!
BEKEKEN WORDEN (= de website van Marie Jose van Lent)
“Een foto krijgt meer waarde als mensen die bekijken”
Stephan Vanfleteren
Mijn eerste foto’s maakte ik toen ik dertien jaar was. Zwart-wit foto’s met een Agfa Clack camera. Vanaf dat moment ben ik niet meer gestopt met fotograferen. Mijn huidige camera is een FujiX-T4.
Ruim vijftig jaar fotograferen levert heel wat foto’s op die ik graag laat zien aan anderen. Naast de fotoboeken en social media is een selectie van mijn foto’s ook te zien op deze website Leuk dat je hier een kijkje komt nemen.
Fotograferen is altijd mijn passie geweest. Begin 2018 besloot ik mijn hart te volgen en heb ik mijn loopbaan als business controller verruild voor een carrière als professioneel fotograaf. Dit was de beste beslissing in mijn leven.
Een groot compliment is dat mensen weten dat een foto van mij is, zonder dat mijn naam erbij staat. Ik heb in de loop der jaren mijn eigen stijl/handschrift ontwikkeld. Een foto is voor mij veel meer dan op de juiste plaats op het juiste moment op het knopje drukken.
Welkom
Het blijft voor mij telkens een uitdaging om met mijn camera, schoonheid, verval, kwetsbaarheid (of zelfs een oude voetbal) vast te leggen in dat ene bijzondere moment.
Sophie Terluin Echte, mooie foto's. Ongedwongen, spontaan
We gaan dus niet poseren!
Natuurlijk zal ik hier en daar wel aanwijzingen geven en suggesties doen.
En ik doe ook graag spelletjes met jullie; we gaan er een gezellige ontspannen shoot van maken!
MDWP Niets, want uit niets komt iets
Ik werk als beeldmaker, noem mijn werk dan ook beelden (het zijn eigenlijk bewerkte of samengestelde foto`s) en werk hoofdzakelijk met het verbeelden van thema's. Sommige biografisch andere ontstaan door wat ik tegenkom. Door middel van het bewerken van de zelf genomen foto`s, ontstaat een beeld wat aan het innerlijke beeld van dat moment appelleert. Ook werk ik graag met tekst schrijf graag kleine gedachten en korte verhalen, soms in samenwerking met de foto`s.
In Beeld verwerkt - Astrid Blaak
In beeld verwerkt
Een herinnering vastleggen
Iedereen draagt herinneringen met zich mee aan mensen die er niet meer zijn. Flarden en fragmenten vaak. Een gezicht natuurlijk, maar ook een plek, een kledingstuk, een liedje of lievelingsbloem. Foto’s en voorwerpen kunnen deze herinneringen aanwakkeren, maar als losse elementen vertellen ze vast niet het complete verhaal dat jij over je ouders, een vriend, je zus of kind zou willen vertellen.
Nico is al jaren bezig met fotografie als hobby. Aanvankelijk en lang fotografeerde hij analoog met alle toeters en bellen. Dat resulteerde in duizenden foto's in dozen, boeken en dia-slides. Veilig opgeborgen en voor het allergrootste deel dus onzichtbaar. Sinds 2007 is ook voor mij het digitaal fotograferen hoofdzaak. Dat resulteerde ook weer in duizenden foto's maar nu op een aantal harde schijven. Wederom veilig, maar onzichtbaar.
Wikswegen
Wik Pijper is wordsmith en beeldmaker in één.
Hij zet zijn soms schier onnavolgbare gedachtenspinsels op papier en gebruikt daarbij de beeldtaal van de fotografie om zijn boodschap kracht bij te zetten. Een fascinerende combinatie!
Ondertoon.
Geplaatst op 3 november 2024 door Wik
Het zijn soms van die ‘gedichten’, waar je een zekere ondertoon in kunt bespeuren. En dat slaat dan op die twee gedichten van de afgelopen dagen. Er zitten elementen in van vervreemding en in een bepaalde mate ook van angst. Niet zozeer voor het onbekende, maar meer in het bekende dat dagelijks de klok slaat. Want kijk om je heen en je ziet veel mensen wat huiverig door de straten gaan. Terwijl overal bespiedende camera’s beelden vastleggen en je geen idee hebt wie de mensen zijn die zich met deze beelden bezig houden. ..................