top of page

De Fotocafé Podcasts

 

Het Fotocafé is gestart met het maken van podcasts. Deelnemers van Het Fotocafé worden geïnterviewd. Ze vertellen over hun camera, lenzen, bewerkingsprogramma. Maar dat betreft slechts een klein deel van het interview. De interviewer snijdt onderwerpen aan, die in eerste instantie wellicht enigszins ongebruikelijk overkomen, maar interessante verhalen en anekdotes opleveren. Over het fotograferen zonder camera, welke invloed heeft het fotograferen op je privéleven. Over nostalgie van de donkere kamer, op zolder in een lege kledingkast. Over welke foto’s was je eerst ontevreden maar later juist enthousiast. 

Het is prettig luisteren naar de podcast. De inhoud van de gesprekken is herkenbaar. Als luisteraar zou je zomaar deelnemer kunnen zijn.   

Elke week zal er weer een nieuwe podcast bijkomen. Ze zijn hieronder te beluisteren. Elke podcast duurt ongeveer 15 minuten.

De podcast biedt de mogelijkheid kennis te nemen van het foto privédomein van de fotograaf. Het vernemen van zaken die op de fotografieavonden niet goed uit de verf komen en waar je nu op een ander tijdstip kunt terugkomen.  

 

'De Fotocafé Podcasts´is een initiatief van Kees Oosterbaan. De interviews worden ook door hem gedaan.

Kees is een gewaardeerd deelnemer aan Het Fotocafé. Al jaren. Kees is niet de gemiddelde Nederlandse fotograaf. Hij zoekt naar de grensvlakken van fotografie met tekenen, schilderen, installaties, tekst en andere communicatie- en kunstvormen die zich aandienen, zoals nu de podcast.

Op een open en onbevangen manier, gaat hij het gesprek aan met andere deelnemers van Het Fotocafé, waarbij fotografie en aanverwante zaken immer een grote (of soms kleinere) rol spelen.

Wik Pijper
Martin van den Berg
Patricia Bakker
Sietze Adema
Karin Metz
Marijke Soeting
Bob van Oosten
Marie-José van Lent
Helen Okx
Gerard Klarenbeek
Hugo Endert
Carolien de Bruijn

Praatjes bij plaatjes

Wik-Pijper-met foto-jpeg.jpeg
Wik Pijper
WhatsApp Image 2022-02-17 at 11.03.48.jpeg
Martin van den Berg
corsica vloedlijn.jpg
Bob van Oosten
fotobeeld als herinnering aan mijn vader.jpg
Astrid Blaak
bottom of page